Duší Vídeňské kavárenské kultury je čistá poezie.

Kavárenská kultura

Vídeňská kavárenská kultura hrála důležitou roli při formování dnešní Vídně. Dnes je tento unikátní fenomén známý po celém světě a přitahuje návštěvníky tak ze zahraničí, jako i domácí.

Vídeňské kavárny

Vídeňské kavárny jsou prostě jedinečné. Když mluvíme o vídeňské kavárně, mluvíme o množství společenských úkonů a rituálů, které tvoří velmi specifickou atmosféru. Nehledě na různorodé druhy kávy, pečiva a mezinárodních novin, jsou vídeňské kavárny známé mramorovými stoly, židlemi Thonet, držáky na noviny a lustry.

Co však vídeňské kavárny reprezentují? Tedy kromě perfektně připravené kávy…

“Vídeňské kavárny jsou mým druhým obývákem – zde se každý den inspiruji.”

Je to velmi jednoduché – reprezentují společenský život. Je to místo, kde se setkávají různí lidé, mluví o svých snech a svých myšlenkách, sdílejí mezi sebou nápady, tvoří mistrovská díla, čtou nebo přihlížejí překrásnému dění všude kolem. Člověk, který si objedná šálek kávy, jež je tradičně podávána na stříbrném podnose se sklenicí vody, má právo prosedět v kavárně celé hodiny a hodiny, aniž by si objednal něco dalšího, a cítí se jako doma. Tady, na tomto úžasném místě plném historie, emocí a života, ožívá poezie.

Svět poezie

Káva Julius Meinl je dokonalým společníkem ve vídeňských kavárnách. Šálek kávy Julius Meinl stimuluje vaše smysly a bere vás do ohromného světa plného inspirace a poezie.

Světové kulturní dědictví UNESCO

Julius Meinl je, jako ambasador vídeňské kavárenské kultury od roku 1862, velmi hrdý na takový úspěch.

V listopadu 2011 byla vídeňská kavárenská kultura oficiálně začleněna do seznamu nehmotného kulturního dědictví UNESCO. UNESCO ve svém prohlášení říká: pro vídeňské kavárny jsou typické mramorové stoly, na nichž je podávána káva, židle Thonet, boxy (lóže), stoly s novinami a detaily interiérového designu v historickém stylu. Kavárny jsou místem, kde ztratíte pojem o čase a prostoru, ale na účtu najdete pouze jedinou kávu.